Предлагаме Ви няколко рецепти за ястия от пъдпъдъчи яйца:
Мариновани пъдпъдъчи яйца
Пъдпъдъчи яйца, 1 чаша вода, 1 / 2 чаша оцет, черен пипер 10 зърна, 3 броя карамфил, канела, 1 чаена лъжичка захар, сол 1 / 2 чаена лъжица, 3-4 скилидки чесън. Сваряват се желания брой яйца, охлаждат се и се обелват. Приготвяне на марината: водата и оцета, в равни пропорции сол и захар се кипват и се добавят подправките (на вкус: черен пипер зърна, канела и карамфил).
След 2-3 минути след началото на кипене се отстранява от огъня. В съд се поставят няколко скилидки чесън, яйцата и се поливат с марината. Съда не трябва да се затваря. След два дни продуктът е готов за консумация. Съхранява се в хладилник.
(Назад)