Новини:

 

Сайтът и бизнесът ни с пъдпъдъци е стартиран на 29 януари 2010 година.


6 февруари 2010
Добавени са книга за гости и брояч на посетители.

 

 
 

 

 

Яйцата от пъдпъдък притежават антибактериално, имуномо-дулиращо, противооточно действие и поради тези свои свойства те са ценен продукт.

Пъдпъдъчите яйца могат и дори трябва да се консумират сурови, защото така се запазват напълно техните хранителни вещества, които могат да бъдат загубени при обработка.

Яйцата от пъдпъдък са ценен дар от природата.

 
  Начало Рецепти Ценоразпис Контакти  
 

Пъдпъдъчи яйца

и продукти от производител

 

В пъдпъдъчето яйце се съдържат много микроелементи и витамини и най-важното няма наличие на холестерол.

Наблюдават се следните факти, когато сравняваме кокошето с яйцето от пътпъдък:

- в един грам пъдпъдъче яйце се съдържат повече витамини: А - 2,5 пъти, B1 - 2,8 и B2 - 2,2 пъти; витамин D, се съдържа в пъдпъдъчите яйца в активна форма, а всички знаем, че той предпазва развитието на рахит при децата;
- в яйцата от пъдпъдък се съдържат 5 пъти по-високи нива на калий и фосфор и 4,5 пъти повече желязо;
- значително по-високи са нивата на мед, кобалт и други аминокиселини.
От научните изследвания е ясно, че фосфорът действа благоприятно на психическото развитие на човека. Поради тази причина включването на яйцата от пътпъдък в храната на всички учащи се е наложително. В Япония, всеки ученик получава дневно задължително две пъдпъдъчи яйца на обяд. Съдържащият се в тях фосфор стимулира потентността до такава степен, че според някои учени, пъдпъдъчите яйца превъзхождат по ефективност Виаграта.

В тях никога няма салмонела. Това е неоспорим факт, защото яйцата от пътпъдък имат много силна ципа и малки дихателни отверстия в черупката, което не позволява проникването на вредни бактерии. Пъдпъдъците са устойчиви на инфекциозни заболявания, защото имат висока телесна температура (42°С). Затова те се отглеждат, без да се прибягва до ваксиниране. Така не се наблюдава натрупване в организма им и в яйцата на лекарствени вещества.

За разлика от кокошите, пъдпъдъчите яйца не причиняват алергии при деца и възрастни. В тях се съдържа протеина овомукоид, който потиска алергичните реакции. От яйцата от пъдпъдък се изготвя лекарство (овомукоиден екстракт), което се използва за лечение на алергии.

Използването на яйцата от пъдпъдък помага при лечението на гастрит - язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и панкреатит.

Те премахват радионуклиди от тялото и затова се препоръчват на хората, изложени на радиоактивно лъчение. Известно е че нивото на радиационния фон в големите градове напоследък се увеличава. Яйца от пъдпъдъци бяха включени в храната на децата, изложени на радиация по време на Чернобилската авария.

 
 

 

 

 

Оставете впечатленията си за нас в книгата за гости: