Начало Рецепти Ценоразпис Контакти  
 
Пъдпъдъчи яйца

и продукти от производител

 

Предлагаме Ви няколко рецепти за ястия от пъдпъдъчи яйца:

 

 

Гъбена салата с пъдпъдъчи яйца

За 4 порции: 4 мариновани пъдпъдъчи яйца, 100 грама пресни бели гъби, сок от 1 лимон, 1 глава лук, 2 пилешки гърди филе, 10 грама разтопено масло, 1 чаша заквасена сметана, 4 с. л. оцет, 75 мл. бяло вино, прясно смлян бял пипер, 1 щипка настъргано индийско орехче, сол, зелени подправки.

Гъбите се почистват и измиват, а след това фино се нарязват и се напръскват с лимонов сок. Лукът се изчиства и се нарязва. Филето от пилешки гърди се измива, подсушава се с кухненски кърпи и се нарязва на малки кубчета. В тиган се стопява маслото и се изпържват от всички страни пилешките кубчета. Добавя се лука и се задушава докато стане прозрачен. Слагат се гъбите в тенджерата, смесват се добре, се задушават всички заедно. След това се добавя заквасената сметана. Подправя се с оцет, бяло вино, сол, пипер и индийско орехче. Зелените подправки се измиват, нарязват се ситно и се объркват със салатата. Гъбената салата се поставя в салатиера и се украсява с пъдпъдъчи яйца. Вместо мариновани пъдпъдъчи яйца, можете да ползвате пресни. Те трябва да се сварят (10 минути), след което се обливат със студена вода, обелват се и се прибавят към салатата.

(Назад)